Wednesday, April 24, 2013

Friendly Reminder utk PRU-13 !!!!

Wrote by Lynn Easyanz at 3:50 PM
Assalamualaikum uols!!!
E-day smakin hampir...dh ready dgn pilihan masing-masing?dh wat keputusan yg betul?good-good..
mcm-mcm helah,tipu muslihat,karenah,khabar angin yg keluar di saat-saat genting mcm nie kan..so..sbg seorg rakyat yg berwibawa dan prihatin kata kau..hahah..i nak share something dgn uols...

ok just a friendly reminder :- 


Undi uols di kira batal dan tidak sah sekiranya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mendapati ada tanda pada kertas undi selain daripada tanda-tanda yang perlu (iaitu tanda PANGKAH) untuk membuang undi.


Pada PRU ke-13 ini, pegawai SPR akan menandakan jari telunjuk kiri anda dengan dakwat kekal sebelum anda membuang undi anda. SO PLEASE BECAREFUL dengan kertas undi uols ok so that dakwat basah di jari telunjuk kiri uols TIDAK MENGOTORKAN dan memberi tanda pada kertas undi uols... 


I tujukan reminder nie to all voters especially warga-warga emas dan pengundi kali pertama..as a first time voter,byk yg uols tak tau kan..so please do some research sblm keluar mengundi supaya tak melakukan kesilapan semasa mengundi..nak ke?gi undi beratur pjg-pjg,penat,berpeluh..tup,tup undi batal gitu sebab ada kesilapan-kesilapan kecil yg tak di sangka such as yg di nyatakan di atas..nak ke?haaa..so hati-hati orite..!!

Wassalam..


bingkisan LyNn : undi gunakan akal bukan nafsu..SELAMAT MENGUNDI UOLS!!!!!


3 comments:

Lelaki Ini said...

tak sabar mau ngundi buat pertama kali.

Lynn Easyanz said...

really?same la di sini pun...hihih..pesanan buat diri sendiri jgk tu sbnarnye..haha..marilah mari pergi mengundi

Iyraa Cariyno said...

jemput join :) http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/04/first-giveaway-by-iyraa-cariyno.html

 

Design by LyNn Easyanz