Wednesday, October 19, 2005

no more,no more....

Wrote by Lynn Easyanz at 4:16 AM 1 comments
erm..lame gile aku tak update2 blog aku ni yer...huhuh..aku malas sbenarnyer..so..arini pun aku tulis coze aku dh blur..tensen ar..tak tau nk citer kt saper...so aku pun citer ar kt blog aku ni..ade ke sesaper nk bace?tak yah bace ler...tak de maknenyerr....
aku bukan ape..bengang ngan kwn aku tu jer.(hehe..ngalah frust bercinta lg kan aku ni..poyo tol!)aku byk kali kecundang dlm berkwn ni...dan aku tak reti2 serik..then kali ni lak aku rase mmg tekad tanak ade kwn baik lagi dah.mgkin smakin matang dlm wat keputusan kuut.knp manusia mcm ni haa?aku tak mntak utk dibalas ape yg pernah aku wat kt dia tp at least hargai jer..tu pun tak leh ker?berat ker?susah ker?ntah lerr...aku pun bingung bila p k kan hal ni...huhhu..ape aku nk buat...kali ni mmg aku tekad..aku tak perlukan kwn baik lagi...tanak too close ngan sesaper dah...aku pun manusia ade perasaan..tu je ler..kang lebih2 tulis lain lak jd nye..wassalam..

Sunday, January 16, 2005

jeng..jeng...jeng....oh...KPTM ku..

Wrote by Lynn Easyanz at 10:36 AM 0 comments
assalamualaikummahabahfillah..
ape khabar sumer..huu...aku tak jadik balik hari nih..esok ler plak aku bernagkat pagi2 bute ngan mu lovely daddy..(huh..mcm ler jauh sgt aku nk berangkat tuh..kalo mcm abg aku gi UK tuh ok ler gak..heheh)..ape pun berangkat gak namenyer..hehe..erm..rase syok pun ade rase tensen pun ade..yeler..tinggal ngan housemate ni mane ler same tinggal ngan family..yer tak?erm..ape pun..this is my final year..aku sure rindunyer saat2 kat KPTM tuh..dah ler sem nih pendek jer..tak cukup tuh..cuti her tak abis2 kang..raya haji ler,thaipussam ler..ntah ape2 ler lagik nanti..tup,tup,dah final exam..annual dinner..dan abis ler..tanggungjawab aku pada KPTMAS tuh....tinggal ler aku KPTM tuh utk selama2nyer..huhuh..sedih gak ler coze..byk kenangan dah aku kat sane spjgn study situ beberapa thn nih..huhuh..ape pun walaupun dah tinggal aku tetap akan ingatkan ko 'KPTMAS' oi..hehehe..dun woly..
erm...ok ler..borng seh..tak de ape nk di citer lagi kang aku ngarut ntah ape2 ler plak kang..huhuh..ok ler wassalamualaikum........

Saturday, January 15, 2005

Berakhirnyer * H o n e y m o o n* Aku...........

Wrote by Lynn Easyanz at 12:23 AM 0 comments
hai sumer...hopefully sumer yg bace blog aku nih sihat wal'afiat hendaknyer...mcm yg korang tau ar..hari ni ade lah hari terakhir honeymoon aku..heheh..tajuk jer kasik gempak..bukan honeymoon ape..berakhirnyer semester break aku..so..this sunday my clas will be start..huhuh..abis ler zaman kegemilangan aku bertenet...kat umah sewa aku mane ade pasang tenet..huhuh..lari budget beb!!..penjimatan terpimpin lah katekan..hehe..so jarang ler aku leh bertenet..muahahah...i will miss those time...
heh..ape tah lagik kali ni ade lah final sem aku..miahaah..adoi lah..'jenuh' kena struggle skit coze result aku tak se'cun' aku(hehe..perasannyer..)..yup..result aku kureng memuas kan hati ar...so kena byk catch up skit sem nih..huuhuhu..
pergh!!!!!nk citer skit nih..semalam adelah registration day at my college..huhu..cayer or not..aku dr pagi punyer register..petang around 4pm baru sumer settle..seharian aku terpacak mcm komtar..huhu..sakit kaki,sakit pinggang,sakit badan and the most important thing is..SAKIT HATI SIOT!!!!!haa..mmg aku bengang giler..mane taknyer..care pengendalian tak sistematik..huhu..ape nak jadik ngan KPTMAS ni haa..harap2 ade ar improvement skit di mase akan dtg..tensen aku seh..
huhu..dah ler aku dirundung satu masalah..(ces..bersastera ler plak..huhu)time tuh..termenung jerk kejer aku.aku pun tak perasan.sampai ade kwn2 yg tegur.baru aku sedar...aduh,aduh,tapi hopefully diorg tak perasan ler and just ingatkan yg aku nih termenung biase jerk..huhu..sory ar kwn2..aku tak se'best',seceria,se'hepy' dan yg paling penting tak se'brutal' slalu..muahaha ..huhu.i tried to smile but jadik sumbang jer senyuman aku tuh.tapi dun woly..i'll be ok jer nanti ek..huhu...biase ar manusia tak lekang dik masalah..hehe..(heh..feelingnyer aku nih..uuuweks)
ok ler rasenyer ni jer yg nak aku kongsi ngan korg sumer..until then take care of yourself and always think of Allah......asta la vista bebeh.....assalamualaikum...

Monday, January 10, 2005

DaH DaPaT SyOk GiLeR BeB!!

Wrote by Lynn Easyanz at 6:40 AM 0 comments
assalamualaikum
first..ari nih aku tak kuar mane2 gak..lay park umah jer..lay park depan pc ni ha..edit ler ape2 yg patut..then chat ngan beberapa org kawan aku..salah sorg nyer yg aku knal kat KSH..huhu..thanks to syafiq..hehehe..dia dah tunaikan hajat aku..muahaha..tau ape..aku nk sgt2 tgk video klip inteam 04...muahaha..hehehe..payah aku carik beb..dr mule2 kuar sampai ler skang..tak der jugak..so aku dah maleh..tetiba ari nih tergerak nk tanye si syafiq nih..huhu...tak sangke dia bermurah hati dan send ler kat aku..syafiq..jasamu ku kenang jua..hehe...syg adik aku yg satu nih..(dia kwn tapi pangkat adik,so kira adik aku ler..adik angkat jer maa)..huhu..syok giler aku..lapar pun jadik kenyang..heheh..tak makan2 lagi nih..heheh..ape kes nih?tapi aku nanti carik gak and dapatkan yg original beb!!!!!support laki2 aku tuh.....hehehe...tanpa support dr aku sape ar diorg..hehe..perasan tahap cipan jap..jangan jeles...harap2 ade ar pasnih aku carik..kalo tak der gak..huh..aku gi carik encik hasyim bos diorg terus..mintak kasi free terus..heheh..
adoi...aku citer hal laki aku jer kali ni ek..sure korg boringkan..heheh..ok ler next topic...erm..tak der ler ape sgt cume khamis nih aku akan berangkat ke KPTM utk registration for new sem..huhu..kengkawan ade yg dah balik..ces..jadik oc(orentation comunity)hehehe..amik peluang ar tuh..huh..aku tanak dah jadik kali nih..buang mase(tapi bab raging best gak..hehe)..sumer yg dah balik call aku tak abis2 suruh aku balik cepat..huh..ingat aku mak korg ker haa..nk kena suap makan..hehe..tapi sumer tuh kwn2 aku yg tersayang..weh..syg korg laaa...ingat jer kat aku ek..huhu...to indra(classmate aku nih)..ko tipu aku ek..kate daftar hari ni ler,repeat 2 paper ler..repeat sem ler..byk ler ko punyer songeh ek..jage ko aku balik..aku 'bancuh' ko abis2 bikin riso aku jerk..hehehe..tabik ar ko indra..balik jer aku yg ko call ek..heheh..rindu ker?huhu..cian..sabar ar..aku balik lambat lagik..ko ragingkan junior2 tu bg pihak aku utk kali ni ek....(tak pasal2 aku mention name ko kt blog aku nih..perasan ar tuh..heh)
tapi kan..ntah ko bace ker tak..bukan aper..heheh..blog aku ni tak byk aku promote kat org..bukan ape..coze ade gambar aku..heheh..aku bukan suke sgt tunjuk gambar kat org apatah lagi yg aku tak knal..huhh..ade2 jer nanti..kalo muka cun,lawa,segak cam misha omar tuh ker..tak per gak..nih muka tengok pun loye tekak..malu seh..huhuh..tapi tak de ar sampai tak syukur ape yg ade..hehe..aku syukur jer..ini ler aku..just be myself..huhu..ok ler..dh byk aku merepek nih..kang ade yg takmo bace smpai habis..so..chaw chin chaw geng!!!!!wassalamualaikum......

Friday, January 07, 2005

Trajedi yg mengejutkan aku..huhuh...

Wrote by Lynn Easyanz at 2:00 PM 0 comments
assalamualaikum sumer,
erm..tak der ape sgt yg nak aku citer ari ni coze cam biase ar..still in holiday..so nuthing intresting..ari ni ade kenduri arwah jiran aku wat.cukup seminggu lebih ar anak dia 'pegi' akibat tsunami baru2 ni..huhu..sedih tak abis lagi..tapi aku gi makan jer..hehehe..muahaha..coze tahlil diorg wat kt masjid..hehe..
erm..ok ler meh aku kongsi satu trajedi ngan korg sumer erm..sape2 ar yg bace blog aku ni....kelmarin iaitu 05/01/05..ade satu trajedi jadi kat aku..huhu..gerun aku coze aku tak pernah lalui hal2 yg seumpama tue..aduh..tensen aku seharian...sampai ler ari ni bengong jer aku jadiknyer..jgn tanye ar trajedi ape segan aku nak citer..huhu..tapi mmg terketar2 aku mase tangan aku tak pernah2 terketar2 mcm tu...huhu..dugaan tol..tu pasal aku paste kan lagu pasrah segalanye tu..(huh...kononnyer pasrah ler tuh..hehehe).tapi ape leh wat..tak pe benda dah nk jadik..so let it be!!!
ok ler aku nk gi 'lepak' kat portal kolej aku plak...saper2 rajin gi ler join portal kitorg tu..tapi baru jer lagi ditubuhkan(hampeh..elok ar aku pun nk abis dah blajo kt situ baru nak ade)..so masih dlm proses kemas kini..so byk lagi kekurangan..ape pun jom ar sesame kita meriahkan portal tu.so ok ler..aku nk gi edit ape yg patut dan yg tak patut..huh..elok dh nk kuar dr kolej tuh baru wat dah tu tak cukup tu..suruh aku lak jadik moderator..huhu..haa..mode sungguh ar ni..lingkup jugak kang..heheh..ok ler sumer..

bersihkan diri,
sucikan hati,
hiasi peribadi,
jaga diri,


Ilalliqa Maas Salamah..

wassalam..

Thursday, January 06, 2005

DuGaAn......(^_^)

Wrote by Lynn Easyanz at 1:57 PM 0 comments
PASRAH SEGALANYA

Pernah hati ini terguris
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerna tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di laluan sepi
Ditinggalkan mereka yang ku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau Maha Mengetahui
Segala apa yang terbuku di hati

C/O:
Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah ku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali mentari pagi
Setelah malamku berkalut benci
 

Design by LyNn Easyanz