Saturday, January 05, 2008

rock-rock jugak beb!!..

Wrote by Lynn Easyanz at 2:11 PM 0 comments
ai..nuthing to say bout 2day...xbyk yg aku wat arinie...time2 cuti nie ler masanya aku nk memblogkan diri..nnti dh mula kelas bz skit..and aku mls nk menulis blog nie..actually arini aku byk tgk tv dan surfing jer..nk wat keja kkursus aku tuh..nk kena belek coding la kena troubleshoot la ape la...bikin finin la ini kepala..so aku xwat pun..lek lu..nnti wat ler..heheh..busan2 jer aku layan la youtube.lately nie aku syok plak layan ceramah2 ustaz rock tuh..si akhill hayy...layan gak...dia pandai wat lawak...sambil2 tuh dia nyanyi erm...xbusan ar.masuk dgn jiwa aku dia nie..heheh..rock2 jgk akhirat xlupa beb!hihi....then tgh2 aku search2 video2 dia..aku tersearch pada satu kata2 nie dlm akaun user yg upload video2 ustaz rock nie ar.kata2nyer mcm nie.
"Jika saya ada satu biji epal dan kamu ada satu biji epal kalau kita tukar buah epal kita, saya tetap ada satu biji epal dan kamu juga ada satu biji epal, tetapi kalau saya ada satu ilmu dan kamu juga ada satu ilmu jika kita tukar saya akan mendapat dua ilmu dan kamu juga akan mendapat dua ilmu."
aku suka tol ayat nie..it is motivate me a lot...erm...kalau la semua masyarakat skang nie mgunakan kata2 tersebut sbg prinsip diri mesti negara akan byk melahirkan generasi2 yg berilmu dan berakhlak...
oklah...xmo celoteh pjg2 arinie..nk wat keje aku skit...'til then c ya!..

Friday, January 04, 2008

tom n jerry dan ratatouli..hehe..

Wrote by Lynn Easyanz at 11:34 AM 1 comments
salam sumerr..dah melangkah thn baru pun sedar tak sedar yerr..byk kenangan yg di tinggalkan dlm 2007...hope thn nie lbh menarik la...erm..aku plak..xbape ari je lg nk abis cuti dah..adoi laa..jap tol aku cuti..huhu....so arini baru la aku kemas2 barang2 all d things yg sem lepas punye..aku simpan..xde la bercmpur dgn buku2 yg mendatang nie nnti...xde la penant mane pun...skit jer..tu pun tgh penat2 terbelek buku2 setem aku..heheh...ilang penat aku tgk hasil collection setem2 aku tuhh..huhuh..suke tol..syok tol mami..heheh...tp itu pun byk lagi aku xkemas kinikan lg..setem2 yg my apis hntr mai from there..heee..thanks my abg besaq..luv u much..heeee....bertuah punya abg..dia bg gelaran 'ijan teloq' kt aku...semata2 aku suka makan telur...dia kata aku skali mkn telur 5 biji..merepek ja...mmg la aku mkn tp xla byk..skali 7 biji ja pun...orait ar tuhh..tol x?heheheh...erm..xpa..nnti la aku cari nama gelaran yg begitu ideal utk dia..baru dia tau!heh!...
haa...apa yg aku nk crita disini sbenarnya ialah.hehe...baru2 nie adik aku ade la bawa blk sekor kucing...kebetulan plak mak aku mmg tgh cari kucing nk bela coze umah aku tetibe jer di attack oleh tikus..mlm jer bunyik la tikus2 tuh..bgn pg..abis roti2 dia mkn..aku sndiri nk mkn xleh..tau ar nk wat penggambaran ratatouli 2..tp jgn la lupe tuan umah beb..cian kitorg..so back to main..so,kucing yg adik aku bw blk nie black and white warnanyer..hee...so dat adik aku letak nama dia silvester becuase off his colour just like silvester..then nk dijadikan citer..citer nie kira leh bg kt astro kasi masuk lawaking punye la..mcm ni..2 mlm lepas..aku duduk la kt bilik aku alone smbil ngadap 'syahril'(laptop aku da)..bilik aku kt belakang..dekat jer dgn dapur..biase ar..bilik bibik part time..hehe..so tiba2 si silvester ni masuk bilik aku..bile aku pandang jer kt dia rupanyer tgh gigit sekor tikus...aku pun meloncat arr!!tp xjerit..xleh jerit..kemantapan vokal aku time tuh terstuck..akibat terlalu takut akan hero ratatouli tuh..aku pandang sekeliling bilik aku...bilik aku kecik jerr..xbyk tpt leh lari...aku nmpk almari aku jer...abis koman pun aku nk panjat jer almari tuh if dat ratatouli dtg kt aku..nasib baik..sebaik jer si silvester lepas dia..dia trus lari ke arah dapur..ape lagi..time tu la aku amik kesempatan utk tjk bkt aku.lari 2x1000 meter.aku lariiiiii ar..gi kt mak bapak aku yg tgh lepak kt ruang tamu smbil dua2 ngadap laptop..dah pandai dah org2 tua zaman skang main tenet.ape nk jadi la..org tua2 zaman aku dulu..xde pun mcm nie..ishk,ishk,ishk..heheh..ok back to main..sbaik je aku lari gi kt my parents..baru aku dpt lontarkan kemantapan vokal sku..aku pun jerit la ckp kt diorg 'mama abah!!!..kucing tangkap tikus!!dia bawa mai kat ijan dlm bilik!!'..sebaik jer dgr aku terjerit2 mcm org 3 suku tuh,apa lg..abis sumer dtg kt aku..ayah aku trus bgn gi dapur tgk kucing tuh..kucing tuh bawa lak si ratatouli tu ke ruang tamu umah.ape lg..dgn pantas aku lompat berdiri atas kerusi..yg mak aku terlari2 mcm org ilang laki..heheh...kira sumer la abis lari bertempiaran..si silvester ni xabis2 main dgn si ratatouli nie..ayah aku lg gentlemen..dia trus amik laptop lari naik atas masuk bilik..wahaha...abah2...mmg berbaloi...heheh..so at last yaya pegang i ratatouli tuh tarik letak elok2 sbb dia nk amik video si silvester main dgn si ratatouli..bila dh amik..kitorg pun biar la si silvester main dgn si ratatouli tu kt luar..nk bunuh geli ar plak..biar jer la...mati di tgn silvester xkisahler..skali xmati pun..ratatouli lari kuar ntah gi mane..erm..dgn itu maka dgn rasminya silvester telah hilang dan aku namakan dia dgn nama baru mr.Tom...




ni ler mr.Tom





pose maut mr.Tom anggun kan.


hee..garang tak?




amacam garang tak?takuutnyeer..


just because off kehebatan dia menangkap tikus dah mcm cdlm citer tom n jerry..hehe..mula dr hari tuh..we all satu family panggil dia dgn nama Tom..heheh.dan berakhir la hari yg begitu menggemparkan..huhu..mmg xleh lupe punye arr..huhu.
erm..ok lah...dah maghrib dh nie..aku nk gi jmpe 'pakwe' aku jap..dh pjg gile rasanyer aku menunjukkan bakat penulisan aku nie..so better stop disini jer dulu..ape pun to all out there...HEPY NEW YEAR haa...smoga thn ini lbh hebat dr thn2 yg lepas dan berusahalah mencapai apa yg di citakan tuh okay geng...wassalam..
 

Design by LyNn Easyanz