Saturday, February 16, 2013

let's go fishing again and again !!

Wrote by Lynn Easyanz at 11:18 AM
Assalamualaikum,hola uols!!!!
Ha..ape plan hari nie?lepak rumah jer?or ade plan dgn kwn2?
hari nie i pergi mancing dgn geng-geng mancing..supposely gi Lumut smlm fishing somewhere around pangkor..tp di atas sebab-sebab yg tak dpt di elakkan we change our plan fishing di Klang jer...ingat nak cancel tp di sebabkan tahap gian nk mancing dh teruk sgt,terpaksalah cari port jgk..haha..

Now dh ready nk gerak jer..tggu the others smpai jer..semua kumpul kat rumah i..so while waiting..i berblog lah sekejap..so far yang dh pergi sini ha :-

Bagan Lalang,Sepang
peergh..ini sgtlah challenging..nak naik itu tangga pun peergh..haha..tgh mlm anginnya,masyaAllah kuatnyela Tuhan jer yg tau..sejuk weii!!!..di sini rezeki kami hanyalah ikan senangin..okla kan.

Kelong Abu,Melaka
sini kelongnye sgtlah best!besar..cuma dr segi kebersihan tu agak kurenglah.. i give 3 out of 10..sini pun anginnye kuat di tgh mlm..sejuk sgt!!..di sini laks rezeki kami anak ikan Kerapu jer..masa pergi tu air tak elok tp nk gi jgk.hamik kau...hehe..

Kelong Telok Gong,Klang
yeeahh...so far favourite i sini lah sbb..selesa..ahaks!sini jgk di bekalkan air bersih..and normally sini kami dpt ikan Duri,Gelama,Sembilang dan tak lupa jgk si Buntal..hahah (angin jer bila dpt si buntal nie)

So itulah port-port yg i dh pergi so far..and today destinasi pilihan,sekali lagi..Telok Gong..hehe..dlm semua yg i pergi tu..Telok Gong antara kelong yg bersih dan selesalah..the rest..hehe..paham-pahamla yer..as a pemancing tegar,uols mgkin tau kan..but for me,standardlah..nama pun nk mancingkan nak selesa camner,camtu jer la yg ade pun..hehe..


bingkisan LyNn : erm..ade ker bloggers lain yg kaki mancing jgk ek?if yes..let me know..mane tau  
                            one day kita leh gi same-same or uols tau port-port lain yg lg menarik ker,pls,pls let 
                            me know..bln 5 nie we'ols ke Johor pulak In Shaa Allah.





2 comments:

Anak Pak Muin said...

wow, jarang jumpe pempuan minat memancing..nice :)

Lynn Easyanz said...

get that a lot u..asal jumpe pemancing jer for sure ayat tu ar diorg ckp 'uish jarang jumoe perempuan minat memancing'..hehe..minat x?jom join..ni baru blk nie..trip kali nie sgtlah TERBAEK..later will share the story ok;-)

 

Design by LyNn Easyanz