Saturday, December 03, 2016

Plan for the weekend ;-)

Wrote by Lynn Easyanz at 6:18 PM 0 comments
Assalamualaikum,
     Dah 2 pagi wei..tak leh lelap mata lagi..erm...ape plan weeknd nie?
Erm...aku rasa mcm nk gi swim..dh lama xswim..huhu..skill dh ke laut..sekali tgk mcm cantik mcm comel jer..dua kali tgk..herm..mcm dugong sesat pun ada...hudoh wei..hudoh..so gian swim menjadi2 lah skang di musim2 hujan ni kan..haha..
    Pastu since aku nie obses sgt dgn binatang..sampaikan raya pun gi zoo aritu...hehe..so ingt this week nk gi Farm In The City lah plak..located at Seri kembangan ..nk bermesra-mesraan dgn sahabat2 di sana plaks..erghh..dh lama tanam niat nk gi weii...but..ergh..school holiday plekk skang nie....tak tau lah kesampaian ke tidak lg mggu nie..ape pun tggu aku update next entry nnt ok..berjaya sampai ke tidak hokayy..
   Tu satu..next plan yg ada dlm kepala hotak nie..erm..nk gi tgk pameran miniatur located at Summit USJ jer pun..dekat ja dgn umah cheq kan..so if berkesempatan nk gi lah tgk,,best nk layan kreativiti org nie..confirm speechless...hehe..so nk tau berjaya or tak aku wat ape yg di plan nie..tggu next entry hokay..hehe..plan this sunday or monday kot..but tak sure lagi..tgk keadaan kerajinan diri jgk..hehe..
    So sesape yg ade plan yg same..roger2 lah yer..kot lah boleh jumpe gi sekali ke kan..hihi..nk mencari xtvt riadah actually but since now kan musim hujan..byk xtvt kena delay jap..jogging petang2 pun dh hampir 2 mggu stop tak buat ha..huhu..winduuuu...sbb tau skill running aku kelaut gila..so opkos rindu bila lama sgt stop nie..huhu..
  Eh sj nk tjk...Gusgus..now dh besaw and handsome...Gusgus nie notty skit tp beriman uols..asal escape dr cage je..xde tpt lain dia tuju...mesti gi bilik solat..haha..so senang..aku tak yah susah2 nk cari satu umah..terus je tuju bilik solat cari dia..confirm ada..haha..anak soleh mami nie..hihih..ni pic Gusgus yg latest..
muka aku yg legend tu abaikan ok....mau nye tak legend..comot gila aku tiap kali nk potong kuku bdk2 nie ha..apatah lagi si Gusgus yg hero sgt nie..erghh..stress mak!!ni xtvt smlm dgn diorg..sj layan main kasi lg manja..hehe..salah satu punca aku tdo lewat smlm..layankan diorg nie lah..amacam..omey tak meGusgus..hehe..handsome kan..kali nie byk luang masa dgn Gusgus..sbb Hazel agak tame gak...senang handle..yg agak hazab nk handel nie ha...si Gusgus nie je kena lebih perhatian skit..
ni lak Abby the cat..hehe..girlfriend br kite..manja and ketot hahah..tak di panggil tak di jemput..sendiri yg dtg offer diri mintak di riba di belai...layan kan aje..ada bau mak kucing kot aku nie..hehe...actually Abby ni stray cat..ade org buang kt umah aku few years back..now dh besaw budaknye..dh leh kawen pun..hehe..eh lupa dh kena spay..cancel kawen..okbai..haha..


Actually cita2 aku nk buka mini zoo..berangan takk..haha..latest obsession tgh survey nk beli webbit..nk holland lop..huhu..name dh ade..beli je belum..nampak..excitednya di situ.haha..and eguana..erghh..gagah perkasanye binatang nie..but makan sayuran..haha..HERBIVORE NOT CARNIVORE hokay..pls take note(dh mcm cikgu binatang plak tetibe aku nie)..muka gangster tp dlm hati ada taman..tu yg tergoda iols tu..sooon..doa2lah berjaya mak bela sume nie hokay..hehe..okeh..its a wrap!wassalam..;-)




xoxo,
akusimerah

Thursday, December 01, 2016

Nobody Perfect + Experience + People Change

Wrote by Lynn Easyanz at 2:10 AM 0 comments
Assalamualaikum
       Haa..bila musim menulisnye mebuak-buak (betul ke penggunaannye disini?sigh..lantakk ler) maka kerap ler berblog gitcheww..hehe..
      Mcm aku nie mlm lah biasanye otak cargas berfungsi..nmpk sgt nk suruh Tahajjud kan..hahah..tp xjugekk sedar diri..ok tak pe..slowlylah kan..hehe..
     Post kali nie patutnye seperti yg di janji kan nk citer why astro call aku kan..tp mood nk cerita tu xde la mlm nie..so mlm nie jom sembang2 pasal kehidupan gitu..ha..general lah..
     Let  me start..lately aku byk jumpe dgn org yg bermacam2 ragam..thank for that sbb diorg byk mengajar aku dan bg aku peluang untuk jd manusia yg lebih baik day by day..alhamdulillah..
ada yg aku dh kenal lama..she more like a family for me..mmg saaaangat rapat..but then suddenly..pufff..everything change n she is totally change..jd someone yg saaaangat sombong..dan ego tak yah ckplah..kalo dulu masa ngam rapat pun mmg dah menggunung egonya..apatah lagi sekarang kan...huhu..sedih la bg aku..sbb tak sangka manusia berubah sebegitu sekali..to RET i hope u realize that i bkn nk buat musuh and i xhrp pun utk kita back like before..tp biarlah jgn bermusuh...hidup makin singkat kalau boleh musuh jgn di cari..teman biar bertambah...friend forever...if you know that im talking about u..pls change RET..i want the old u..buang2lah ego tu..tak salah merendah diri sesekali...belajar utk terima pendapat org dan bukan hnya ikut majoriti sendiri jer...pls RET..change..masih belum terlambat.....more the knowledge lesser the ego..lesser the knowledge more the ego..as simple as that..i wish u tahu ape patut u buat skang RET..clear the ego RET and see the world..
     Ok itu yg sombong dan ego..ada jgk yg aku kenal manis di depan di belakang hanya Tuhan yg tahu....ikhlas ke?tak tau nk describe about this one..perkenalan yg sekejap..erm..2 months plus kot..di awal perkenalan aku senang dgn N...silap aku tersalah langkah skit je..dia trus hukum aku..judge yg bukan2..herm..kadang aku rasa jujur sgt pun tak guna jgk..contoh mcm kes aku nie lah..sedey jgk sbb aku xnk hilang kwn mcm N..tp last jumpe N dia buat aku btul2 kecil hati lah..to N if u know that im talking about u..erm..i btul2 kecil hati dgn every single word that came out from your mouth during our dinner aritu..yea i know u berkias..and it is enuff for me utk faham ape yg u nk smpaikan..n this is to defense myself plak..secara logiknyalahkan N...if i betul nk betray u..i akan cerita pada u ke?u will show u that screenshot ke?cube u duduk dan fikir baik2..sbb secara jujur dan ikhlasnye i mmg xde niat nk betray u lgsg..im totally jujur dan ikhlas dgn u N..but ape boleh buat u decide utk jd mcm skang..even i tahu u salah tafsir dgn i..yet i still minta maafkan..sejujur dan seikhlasnye dgn u..from the bottom of my heart..tp u??endah tak endah jer kan..i dh mcm begging u jer for this relationship..so after that nite..thats it..im done..at least Tuhan tau ape yg jd..i wont ask for ur friendship anymore..NEVER..sekali u tak nak..now 10 kali i xnak..to N i harap one fine day u will realize with ur decision n i hope u make a good decision..
      Mcm2 kan ragam manusia nie..tp apa pun aku tak benci n tak marah pun diorg ni semua as i said before i thank them for coming into my life..you guys are both..blessing and lesson..byk lg but so far dua nie lah yg sgt bg impact pd aku skang nie....yg buat aku byk berfikir..

      Oklah masa dh time..HELLO DECEMBER...pls give me a precious gift ever!!Precious that i cant buy forever..amin..;)..good night lovely...


note : - home alone
          - SAH outstation
          - Cant sleep
          - Dlm bilik atas katil ;-)
          - Dh jam 2.13am

     

XOXO,
akusimerah

Wednesday, November 30, 2016

Lagi Aku dan pantai

Wrote by Lynn Easyanz at 2:52 AM 0 comments
Assalamualaikum,
        As usual ayat pertama 'dah lamanye tak berblog' ..haha..adakah zaman skang medium blog dh tak sehebat dulu?mgkinkah sbb dh ada instagram?oh no..bg aku..sbb aku tak byk masa terluang..idea nk menulis bkn setiap masa..ada time2nye..
       Mlm ni..im home alone..SAH outstation..tggallah aku bersendirian,menerima hukuman meninggalkan kau dahuluuuu..bersulam kaku...ok tu lirik lagu siti..jgn pikir lain plekk..tggallah aku sendirian dgn dinding2 umah sambil bertemankan Si Gusgus and Si Hazel..hehe..
       Lately maaacam2 aktiviti yg aku buat..so bila dh byk sgt tu..smpai tak tau mana satu nk di tulisnya ha..gambar nk share pun byk dlm phone tak transfer ke laptop lagi haa..thn 2016 ni byk benda yg jadi pada aku..byk benda yg mengajar aku and byk benda yg aku buat.erm..nk mula mane satu ek..
        Ok..awal tahun ni aku pindah umah lagi..haha..selagi namanye menyewa tak beli umah..slagi tu lah pindah..haha ..tp tak jauh..area2 situ jgk..mami tak leh kuar dr kawasan tu dh..aku plak merantau ke tempat lain..bermastautin secara tak sengaja..ok skip part tu..nxt..
        Tahun ni bestday aku agak sempoi...since aku ni gila laut..so SAH present aku trip ke Tioman..last minit plan...ergh..tak dpt nk di gambarkan trip kali nie..best escape ever!!tq SAH..plannye 3hari 2mlm je..sudahnye jd 4hari 3mlm gara2 tertinggal ferry..tp redha je kena tinggal pun..hahah..kami mulakan perjalanan seawal jam 5 pagi utk smpai jeti ngam2 waktu feri...drive mengambil masa lbh kurang 5 ke 6 jam..mmg fun sgt as we love hitting the road..byk boleh borak..nyanyi..sambil menikmati sunrise..melalui kwsan2 yg hijau dan santekk sgt..bestlah..tak sedar pun dah 5,6 jam..tau2 dh sampai..sampai jer jety trus ke kaunter tiket..tggu lbh kurang stgh jam..feri pun smpai..perjalanan feri pula lbh kurang sejam setgh.lama jgk lah..tp feri yg selesa so tak terasa pun perjalanan tu..smpai jer Tioman..rasa nk jerit YAHO0O0O0!!!..mmg puas hadap laut kali nie..lepak kat hammock..mkn tepi laut..paling win,mmg tempah bilik betul2 hadap laut..so pagi petang siang mlm lah kau hadap laut kan..hehe...snorkeling plak private snorkeling..bot mmg bwk kami berdua jer..mmg rasa so very the VVIP sgt..haha.....mmg super best..again tq for this trip SAH....gmbr mcm biasalah haruslah byk..akukan ratu selfie..haha..tp mana yg sempat aku transfer jer la ok aku share kat sini..
ni mase mule2 smpai..yaho0o0..hello beach..im back!!

haa ni view dr bilik ktorg..amacam?jatuh cinta tak?ergh..i am!!
since skang gilakan workout..so workout pose is a must okeh..;-)
fefeeling flexible and balancing lah sgt time nie..
lagi..cobaan seterusnya..
masa nie snorkeling kali keberapa tah..bila ajak selfie pnye la payah nk selfie dgn ikan2 nie ha..sombong naw..

ikan ni kan dengki tau...bila aku yg nk selfie sorg2 dlm air..dtg plak dia nk menyelit..erghh..
test2..hello..mencari coverage..
finally kami berjaya selfie bersama ikan2 smbil fefeeling Duyong gitcheww..haha
sementara tggu feri utk blk..nilah hasilnya..
pose kt jeti sebelum blk..huks..huks..muka tak rela sebenarnye...xmo balikkkk.

        Tu cerita bestday trip..beberapa bulan lepas memory nie..astro call aku plak..rezeki aku lg..nk tahu rezeki apakah..tggu nxt entry ok..mak dah nantokslah uols..now dah almost 3am ok..subuh gajah lagi la aku nmpknya esk nie..hrp2 idok la yer..dh ler sensorang nie...oklah korang..iols sleep dulu..see u guys next entry ok..wassalam...


XOXO,
akusimerah...






Saturday, August 06, 2016

My raya 2016 be like.....ohmefamilia!!

Wrote by Lynn Easyanz at 9:32 PM 0 comments
assalamualaikum,
 waah..kali ni betul2 bersarang kan blog ai nie..hurmm..bukan xde bahan nk tulis tp mood nk menulis tu tak dtg2..haha..
 so..rayakan sebulan..rasanya masih sempat nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI untuk semua...tahun nie raya aku simple but jauh di sudut hati aku happy dgn apa yg ada tahun nie..alhamdulillah buat pertama kalinya tahun wa gi sembahyang raya beb..kau rase??hah..so tu lah antara penyebab yg buat aku rasa raya tahun nie best waaaalaupun tak meriah mane..org tak de kampung beb..camnie la..kurang meriah nye..xde suasana hadap jammed balik kampung..ahaks!apa pun Alhamdulillah..
 entry kali nie nk cerita pasal jalan2 raya aku lah utk tahun nie ke rumah sedara mara aku somewhere in KL..area gombak sana haa..biasalah dh nama hidup kan bz dgn urusan masing2 so harap kan raya setahun sekali nie la nk saling kunjung mengunjung pun kan..
 so raya ke 9 which is on july 14 baaarulah berkesempatan melawat diorang..plannye nk gerak dr rumah seawal pagi so boleh la lepak lama skit kan since dh lama tak jumpa..tapi disebabkan kepenatan dan terlajak tdo..pukul 12 lbh jgk la kami sampai...tadaaaaaaa...nielah umah sedara mara aku yang aku maksudkan..ZOO NEGARA..hello familia :-)
actually this pose after we finished our tour..masa memula sampai excited sgt smpai xsempat buat opening pose gittew..
haaaaaaa..y aku ckp sedara mara..sbb i am an animals lover..suke gile dgn binatang..so mmg thrill gila nk dtg sini..waaaaaalaupun dh pernah pun dtg before this..but atas urusan kerja..jadi volunteer menyucikan kediaman sedara mara aku nie haa..hehe..so kali nie dtg lepas gian ah..beramah mesra sepuas2nya..seronok..seharian kami di sini..jalan non stop..oklah kan membakar lemaks2 yang dh di tambah sepanjang raya nie kan..
  jalan2..kaki pun penat jugak tapi xkisah xpeduli aku jaaaalan tak ingat dunia...mcm2lah yg kami jumpa tapi antara yg best kali nie and tujuan utam dtg melawat kali nie gak sbb nk lawat pakcik and mak cik Pan..haa..sblm nie xde..omey angat..rasa mcm nk peluk gomol2 jer...lama jgk ktorg lepak dgn diorg..pakcik/makcik Pan friendly jgk la..byk gak smpeat ktorg amik family photo..err..Pan means Panda tau korang..ngee..jln2..penat sakit kaki semua ade lah tp xkisah jaaalann jgk excited lah katakan...tp berhenti jgk lah jap having our lunch sbb perut pun dah dendangkan lagu raya terkini haa..so singgah lepak mkn kt cafe dlm zoo..best gak lah leh relax jap hilangkan lenguh2 kaki dan keringkan peluh..basah beb..rambut dh mcm rupa org mandi dah ha..confuse jap..gi zoo ke gi mandi sungai..ahaks!!
 settle lunch kami meneruskan perjalanan lg..sempat singgah ushar Beruang..omey angat but he/she look lonely..kesian dowhhh...aku plak syahdu di hari raya nie..sedap tgh layan si Ber nie skali hujan plak haaa..berlari2 ala2 Dilwale la weols uols!!!singgah berteduh kat tempat Bee..menjual madu lebah dan yg seangkatan dgnnyalah..
 tggu punya tggu tgk hujan tak macam nk stop pun rintik2..eh..erm..renyai2..erm..ahhh..paham2 sendiri lah k..hujan yg tak berapa lebat tu lah..so we decide utk redah je lah..guess what after 10 or 15 min ktorg tggu kat pondok Bee tu before decide nk redah hujan..skali bila redah jer..hujan pun berhenti..kau rase?hurm..what a life!!!hahah..kalau tau dr tadi tak stop..ngeee!!..ok dlm tgh redah tu singgah la melawat pak cik and mak cik Bad...omey angat..rasanya sini lah port paling lama kami lepaks..seronok dpt tgk my fav pakcik/makcik Bad...jap masuk air jap kuar jap buka mulut..pandai tu posing kt ktorg..i love u lah!!err..Bad means Badak tau korang..heheh..:-D
  erm..malas nk elaborate byk2 our trip to Zoo Negara..believe that mesti korang pun dh tahu kan selok belok dan keadaan di sana kan..so tu je lah citer yg aku nk highlight utk trip kali nie..so bwh nie our 'family' photo.....layaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan...:- 

masuk je entrance nie lah yg 1st ktorg lawat..Lee Kwang Soo!!oh my!..haha..hello Giraffe..
jln dlm2..ade lg si Kwang Soo nie kat dlm haa..excitednye pasal paksa org amik lagi pic aku dgn dia nie ha..hahah..jgn marah haa..
white tiger in da house yaww...ni frust skit lah sbb jauh naw nk ajak family photo ha..sombong lak tu..but its ok i still love u whittey..
paling lama..pit stop yg ini..mcm2 pose ha..susah naw nk capture sbb shy2 cat nk kuar air ha..ahaks..ohmybluehyppo!!
ha..ok..nampak skit dh tu..kemon2..u can do it uncle Bad..
yeeeeeeah..chaakk..nmpk pun!!
ni plak yg paling ramah..sebatu jln tak sampai lagi dh menyapa kita haa..hehe..nie pun tgk ler..sng jer ajak selfie..i lap u lah my Deer..
posing skit kt entrance sblm masuk section nie..hehe..come to mama!!
ni xclear sgt since tptnye di letak kayu haang yg agk tebal..cess..xleh nk ramah mesra sgt..
yg nie paling berlagak..sblm smpai elok je pose kt depan..elok kita dtg nk pose dgn dia aaasyik lari..huh..fine..i still lap u hokay Mr.Rhyno.
Zebra..yess..nice lor...





ok as i said before..nie antara sebab aku dtg kali nie..so byk skit lah pose dgn diorg nie..hehe....ewaahhh..sodapnya dia santai yerr...
family potrait paling win..ahaks..!!kiss skit mehh..

yeahh..ok tu jer yang nak share utk entry kali nie..july just so0o damn good to me this year..thank you Ya Rab..;-)


xoxo,
LynnIsMe


Thursday, April 07, 2016

Kau ada aku ada..kita ada kita kah??

Wrote by Lynn Easyanz at 4:43 PM 0 comments
Assalamualaikum,
 Hari ni nk share about previous xtvt..nk share aritu xberkesempatan..bz membzkan diri..lunch dgn officematenyelah..IKEA for furniturelah..bla...bla..bla..busy tuuu..dh jgn jeles..hehe
 Tak de ape pun..just a normal xtvt..BOWLING yg out of focus..huhu..ntah knp..main haritu sgt tak best..sekali pun tak strike..ergh..stress...bencinyelaa..
 BOWLING One Utama menjadi pilihan..OU mmg peberet kak ecah pun..so I follow her..
Before bowling..kite lepak gossip2 ape patut dulu...hehe..juice on..
Keep calm and juice on..kalo dh hidup dgn menulis..mane gi pun nk menulis je kejenye..
Hah..ni je sempat capture before the game start.
Buruk naw kasutnye haa..selfie kaki je kali ni..dh maleh face selfie..hehe..

So oklah sekadar mengisi masa terluang..sisa2 masa selagi ada..kau aku ada gittew..ahaks....
..the end..



Xoxo,
LynnDeAlpha

Tuesday, April 05, 2016

batman v superman dawn of justice :UNFAIR

Wrote by Lynn Easyanz at 1:14 AM 0 comments
Assalamualaikum,
   4th April 2016,Monday..hari nie tak byk aktiviti yg dibuat..memandangkan cik A off esk so we decide to go movie tonight...Batman v Superman :Dawn of justice menjadi pilihan..Mekaseh sbb insist utk tgk lg citer nie dgn sayer walaupun awak dh tgk yer..appreciate that..;-)
  citer ok not bad..2 jam setgh..lebih kurang Dilwale dah haa..layan gak ar..yg tak puas ati tu..why boyfriend i kena mati?ergh..stress..ohmysuperman btol ar..apsal tak bg batman je matik..haishh..kesian..herm..org hensem,lawa nie mmg selalu org dengki kan..unfair!!..haha..tibe2 emo terlebih..ahaks..tak cukup tu..tibe2 muncul lak si wonder woman dh kenapa?tajuk tak de mention name dia pun?stress..leh tahan hot lak tuu..haha..nasib baik kuar jap je...overall story oklah walaupun aku sendiri paham 50% jer citernye..hahaha..


erm..tu jer kot utk entry kali nie..tak byk yg nak share..so cepat2lah ke pawagam layan citer nie hokay..so now dah kol 1 pg..katil dh melambai2 tu..so jom uols..until we meet again..Adios!!
Wassalam..

p/s : be yourself and have pride..;-)
        ok xde related pun..faham..saje nk tulis..gak..haha..ok2..ngantok..byee..


XOXO,
LynnDeAlpha

Saturday, March 26, 2016

Ujian again and again..

Wrote by Lynn Easyanz at 8:27 PM 0 comments
Assalamualaikum,
  26/3/16..Sabtu..
  Hari nie bermalasan di rumah..actually terasa nk keluar but lately mental tak center..so prefer duduk rumah..lately mcm2 ujian yg dtg..im happy coze HE still love me though..mcm2 di uji..terutama dr segi emosi..tak sangka aku sekuat nie..im a different ijan now and I just realize that..slama nie..anything happen yg buat aku marah...jln mudah utk settle is melenting..amok here and there..but now..aku tak rasa mcm tu lagi dah..malah rasa lebih tenang..sygnya DIA pada aku kan..we should thanks to those yang buat kita marah sebenarnya sbb diorglah yg ajar kita erti sabar..so thanks uols;-)
  Redha dgn apa jd dan syukur apa yg di beri..trust me..buah kesabaran tu sgt berbaloi hasilnya..(adoi ok faham tatabahasa aku ke laut lg kan..faham2 sendiri je la wei..so ohmymalay lah..erghh)..
 elakkan diri dr mudah utk benci org or buang org dlm hidup..this one I should thanks to my one and only SAH (u know who u are)..ikhlas..that's what matter..u teach me indirectly..proud to be who u r ok..one mistake doesn't means that u r a bad person..wake up and change it ok..
 Happy the way I am...

 
 
XOXO,
LynnIzyan
 

Design by LyNn Easyanz