Monday, January 23, 2017

Wanavengers @Viper Challenge 2016..

Wrote by Lynn Easyanz at 3:06 AM 0 comments
Assalamualaikum,
   Yeaaaah 1st entry utk 2017...walhal idok ler sesibuk mane pun..tp mode nk menulis tu...tak dtg2..hihi..so mlm ni since terlebih gula and tak boleh nk lelap pon..so iols decide utk berkaryalah..gitcheww...tp sebelum tu..HAPPY 2017 UOLS!!harap belum terlambat hokay janji still in January kan..hahaha..
  Td br pas layan #AJL31..hermm...Misha tak menang uols..but oklah dpt no.2..next year ada lagi.. no worries hokay my girl..hehe..i still love u..eh..
  Straight to the point..entry kali khas nk story about VIPER CHALLENGE 2016 sahaja..haaa...as usual lah..once a year dh jd mcm adat plak..akan ada 1 xtvt dgn WANAVENGERS ni..tahun 2015 PENANG BRIDGE MARATHON,ke Penang iols..tahun 2016 VIPER CHALLENGE plaks maka ke Sepanglah iols..actually unplanned pun slalunye...secara tak sengaja terberxtvt bersama..tp dh mmg iols sejenis yg suke berextreme xtvt ni maka..joinlah..hihi..
  Viper nie sempoi lg sbb run with obstacle..20km with 20 obstacle..kau rase???haaa..tambah lak aku masa tu baru settle dgn ABJK2 punye xtvt which is LED NIGHT RUN,HIKING BUKIT SAGA AMPANG,MOUNTAIN BIKE,CAVE CROSSING,15KM RUN and WEEKLY GYM...dimana yg menyebabkan aku injured and sore all over my body hokay..so belum sempat cure pun...dan hanya rest lesss than 2 weeks and without any training..aku join viper plaks..mmg terbaiklah..im proud of u lynn..clap..clapp (hentuk kepala kat dinding kuat2!!)...dgn keadaan yg sore dan injured tulah aku memulakan larian sejauh 20km dan mengharungi 21 obstacle(eh tetibe terbahasa melayu baku plak ni apehal..btul tak ayat mak??hahawatevaa..sila phm sendiri)...lari punye lari..jln punye jln..duduk rehat bangun gelak minum tak jgk sampai2 wei!!!what the hack!!!hahaha..mmg such a priceless memorylah..toward the end walaupun badan sakit..lebam sana sini..kengkang habes...tp honestly..one word je leh describe..ENJOY!!!
  dah la bangun seawal 4am..since run kt sepang and jauh dr umah..so gelap2 lagi dh terpacak kat sepang..apa aku buat dgn hidup aku wei..bayar mahal2 utk sakitkan badan wei..erghh..tulah perasaan masa kena bangun n siap seawal tuh..haha..flag off around 7.30am...oklah..alhamdulillah this year punye viper,weather byk membantu..dgr pengalaman last year dorg ckp panas terik so jd 1 cabaran lg haa..sbb panas bg cepat penat lg kan..nasiblah masa aku join sepanjang hari cuaca mendung je angin pun sepoi2 bahasa..hehe..again..alhamdulillah..
  ktorg register by a group of 10..tp last2 minit ade beberapa org yg backout maka tggallah 7 org jer...still enjoy..tips utk viper...MAKE SURE KORANG JOIN BY GROUP ok..sbb sgt memerlukan teamwork..ade member aku yg join lone ranger aje..last2 viper without obstacle je jdnye sbb most of the obstacle memerlukan bantuan antara satu sama lain gitchewww..
  apa lagi wei..this year join la..u guys should try..tak rugi..if tnye pengalaman aku...erm..seluar koyak..lumpur from head to toe..kasut tak de rupe kasut dah..haaa...lagi tips utk viper.. kasut better korang pakai TRAIL SHOES..kalo running shoes..hoho..kelautlah mcm aku jdnya..bila dh berlumpur..hanya trail shoes yg berguna..running dh jd very the slippery lorr...3rd obstacle pun dh almost jatuh sbb kasut tak leh grab..sudahnye most of the obstacle aku byk slide..last2 tu yg seluar koyak tu..hahaha...erm..ape lg ek..yg penting pengalaman main lumpur tu wei..bkn selalu..nk layan big slide and jump dlm lumpur...terbaiklah..hahaha...geng aku yg join viper ni ade je yg takut air n xleh berenang..so masa nk jump tu blh la pilih amik yg bahagian air tak dlm sgt..kalo tnye aku..opkoslah suke yg dlm..fefeeling dugong gitcheww,,,eh duyung..haha..
ni gmbar before and during the challenge..

haa..ni antara obstaclenye(tgk org2 kt belakang)..tgk..tgk...haha..dh mcm hantu lumpur..

posing selagi boleh..haha..kalo dh namanye perempuan..1st we take a selfielah konsepnye..haha..yg lelaki settle je obstacle,teruskan perjuangan tp yg gegurl..hermm..nilah kejenye..haha..
finally this is after the challenge that take us about 7 hours to complete at the finisher..gigit medal semua..gigit!!!coze we did it!!!

and yes WE SURVIVED yaw!!! ;-)

   lagi satu yg best tau ape..maybe rezeki aku kot..each xtvt yg aku join mesti dpt bj warna MERAH..haha..aura aku kuat kot kan..haha..nice lahh..mak sukeeeeeeee.......actually byk je lg gambar dlm gopro..byk aku share kt IG..sini di ringkas kan jer..video n others pic byk kt IG...so dont 4get to follow my IG..ehh tetibe terpromote plak..haha..
   ok tu jer utk kali nie..nxt kalo rajin..iols citer xtvt new year iols lak hokay..kalo rajinlah..hahah..adios amigos and Wassalam..




XOXO ,
iammerah



Saturday, December 03, 2016

Plan for the weekend ;-)

Wrote by Lynn Easyanz at 6:18 PM 0 comments
Assalamualaikum,
     Dah 2 pagi wei..tak leh lelap mata lagi..erm...ape plan weeknd nie?
Erm...aku rasa mcm nk gi swim..dh lama xswim..huhu..skill dh ke laut..sekali tgk mcm cantik mcm comel jer..dua kali tgk..herm..mcm dugong sesat pun ada...hudoh wei..hudoh..so gian swim menjadi2 lah skang di musim2 hujan ni kan..haha..
    Pastu since aku nie obses sgt dgn binatang..sampaikan raya pun gi zoo aritu...hehe..so ingt this week nk gi Farm In The City lah plak..located at Seri kembangan ..nk bermesra-mesraan dgn sahabat2 di sana plaks..erghh..dh lama tanam niat nk gi weii...but..ergh..school holiday plekk skang nie....tak tau lah kesampaian ke tidak lg mggu nie..ape pun tggu aku update next entry nnt ok..berjaya sampai ke tidak hokayy..
   Tu satu..next plan yg ada dlm kepala hotak nie..erm..nk gi tgk pameran miniatur located at Summit USJ jer pun..dekat ja dgn umah cheq kan..so if berkesempatan nk gi lah tgk,,best nk layan kreativiti org nie..confirm speechless...hehe..so nk tau berjaya or tak aku wat ape yg di plan nie..tggu next entry hokay..hehe..plan this sunday or monday kot..but tak sure lagi..tgk keadaan kerajinan diri jgk..hehe..
    So sesape yg ade plan yg same..roger2 lah yer..kot lah boleh jumpe gi sekali ke kan..hihi..nk mencari xtvt riadah actually but since now kan musim hujan..byk xtvt kena delay jap..jogging petang2 pun dh hampir 2 mggu stop tak buat ha..huhu..winduuuu...sbb tau skill running aku kelaut gila..so opkos rindu bila lama sgt stop nie..huhu..
  Eh sj nk tjk...Gusgus..now dh besaw and handsome...Gusgus nie notty skit tp beriman uols..asal escape dr cage je..xde tpt lain dia tuju...mesti gi bilik solat..haha..so senang..aku tak yah susah2 nk cari satu umah..terus je tuju bilik solat cari dia..confirm ada..haha..anak soleh mami nie..hihih..ni pic Gusgus yg latest..
muka aku yg legend tu abaikan ok....mau nye tak legend..comot gila aku tiap kali nk potong kuku bdk2 nie ha..apatah lagi si Gusgus yg hero sgt nie..erghh..stress mak!!ni xtvt smlm dgn diorg..sj layan main kasi lg manja..hehe..salah satu punca aku tdo lewat smlm..layankan diorg nie lah..amacam..omey tak meGusgus..hehe..handsome kan..kali nie byk luang masa dgn Gusgus..sbb Hazel agak tame gak...senang handle..yg agak hazab nk handel nie ha...si Gusgus nie je kena lebih perhatian skit..
ni lak Abby the cat..hehe..girlfriend br kite..manja and ketot hahah..tak di panggil tak di jemput..sendiri yg dtg offer diri mintak di riba di belai...layan kan aje..ada bau mak kucing kot aku nie..hehe...actually Abby ni stray cat..ade org buang kt umah aku few years back..now dh besaw budaknye..dh leh kawen pun..hehe..eh lupa dh kena spay..cancel kawen..okbai..haha..


Actually cita2 aku nk buka mini zoo..berangan takk..haha..latest obsession tgh survey nk beli webbit..nk holland lop..huhu..name dh ade..beli je belum..nampak..excitednya di situ.haha..and eguana..erghh..gagah perkasanye binatang nie..but makan sayuran..haha..HERBIVORE NOT CARNIVORE hokay..pls take note(dh mcm cikgu binatang plak tetibe aku nie)..muka gangster tp dlm hati ada taman..tu yg tergoda iols tu..sooon..doa2lah berjaya mak bela sume nie hokay..hehe..okeh..its a wrap!wassalam..;-)




xoxo,
akusimerah

Thursday, December 01, 2016

Nobody Perfect + Experience + People Change

Wrote by Lynn Easyanz at 2:10 AM 0 comments
Assalamualaikum
       Haa..bila musim menulisnye mebuak-buak (betul ke penggunaannye disini?sigh..lantakk ler) maka kerap ler berblog gitcheww..hehe..
      Mcm aku nie mlm lah biasanye otak cargas berfungsi..nmpk sgt nk suruh Tahajjud kan..hahah..tp xjugekk sedar diri..ok tak pe..slowlylah kan..hehe..
     Post kali nie patutnye seperti yg di janji kan nk citer why astro call aku kan..tp mood nk cerita tu xde la mlm nie..so mlm nie jom sembang2 pasal kehidupan gitu..ha..general lah..
     Let  me start..lately aku byk jumpe dgn org yg bermacam2 ragam..thank for that sbb diorg byk mengajar aku dan bg aku peluang untuk jd manusia yg lebih baik day by day..alhamdulillah..
ada yg aku dh kenal lama..she more like a family for me..mmg saaaangat rapat..but then suddenly..pufff..everything change n she is totally change..jd someone yg saaaangat sombong..dan ego tak yah ckplah..kalo dulu masa ngam rapat pun mmg dah menggunung egonya..apatah lagi sekarang kan...huhu..sedih la bg aku..sbb tak sangka manusia berubah sebegitu sekali..to RET i hope u realize that i bkn nk buat musuh and i xhrp pun utk kita back like before..tp biarlah jgn bermusuh...hidup makin singkat kalau boleh musuh jgn di cari..teman biar bertambah...friend forever...if you know that im talking about u..pls change RET..i want the old u..buang2lah ego tu..tak salah merendah diri sesekali...belajar utk terima pendapat org dan bukan hnya ikut majoriti sendiri jer...pls RET..change..masih belum terlambat.....more the knowledge lesser the ego..lesser the knowledge more the ego..as simple as that..i wish u tahu ape patut u buat skang RET..clear the ego RET and see the world..
     Ok itu yg sombong dan ego..ada jgk yg aku kenal manis di depan di belakang hanya Tuhan yg tahu....ikhlas ke?tak tau nk describe about this one..perkenalan yg sekejap..erm..2 months plus kot..di awal perkenalan aku senang dgn N...silap aku tersalah langkah skit je..dia trus hukum aku..judge yg bukan2..herm..kadang aku rasa jujur sgt pun tak guna jgk..contoh mcm kes aku nie lah..sedey jgk sbb aku xnk hilang kwn mcm N..tp last jumpe N dia buat aku btul2 kecil hati lah..to N if u know that im talking about u..erm..i btul2 kecil hati dgn every single word that came out from your mouth during our dinner aritu..yea i know u berkias..and it is enuff for me utk faham ape yg u nk smpaikan..n this is to defense myself plak..secara logiknyalahkan N...if i betul nk betray u..i akan cerita pada u ke?u will show u that screenshot ke?cube u duduk dan fikir baik2..sbb secara jujur dan ikhlasnye i mmg xde niat nk betray u lgsg..im totally jujur dan ikhlas dgn u N..but ape boleh buat u decide utk jd mcm skang..even i tahu u salah tafsir dgn i..yet i still minta maafkan..sejujur dan seikhlasnye dgn u..from the bottom of my heart..tp u??endah tak endah jer kan..i dh mcm begging u jer for this relationship..so after that nite..thats it..im done..at least Tuhan tau ape yg jd..i wont ask for ur friendship anymore..NEVER..sekali u tak nak..now 10 kali i xnak..to N i harap one fine day u will realize with ur decision n i hope u make a good decision..
      Mcm2 kan ragam manusia nie..tp apa pun aku tak benci n tak marah pun diorg ni semua as i said before i thank them for coming into my life..you guys are both..blessing and lesson..byk lg but so far dua nie lah yg sgt bg impact pd aku skang nie....yg buat aku byk berfikir..

      Oklah masa dh time..HELLO DECEMBER...pls give me a precious gift ever!!Precious that i cant buy forever..amin..;)..good night lovely...


note : - home alone
          - SAH outstation
          - Cant sleep
          - Dlm bilik atas katil ;-)
          - Dh jam 2.13am

     

XOXO,
akusimerah

Wednesday, November 30, 2016

Lagi Aku dan pantai

Wrote by Lynn Easyanz at 2:52 AM 0 comments
Assalamualaikum,
        As usual ayat pertama 'dah lamanye tak berblog' ..haha..adakah zaman skang medium blog dh tak sehebat dulu?mgkinkah sbb dh ada instagram?oh no..bg aku..sbb aku tak byk masa terluang..idea nk menulis bkn setiap masa..ada time2nye..
       Mlm ni..im home alone..SAH outstation..tggallah aku bersendirian,menerima hukuman meninggalkan kau dahuluuuu..bersulam kaku...ok tu lirik lagu siti..jgn pikir lain plekk..tggallah aku sendirian dgn dinding2 umah sambil bertemankan Si Gusgus and Si Hazel..hehe..
       Lately maaacam2 aktiviti yg aku buat..so bila dh byk sgt tu..smpai tak tau mana satu nk di tulisnya ha..gambar nk share pun byk dlm phone tak transfer ke laptop lagi haa..thn 2016 ni byk benda yg jadi pada aku..byk benda yg mengajar aku and byk benda yg aku buat.erm..nk mula mane satu ek..
        Ok..awal tahun ni aku pindah umah lagi..haha..selagi namanye menyewa tak beli umah..slagi tu lah pindah..haha ..tp tak jauh..area2 situ jgk..mami tak leh kuar dr kawasan tu dh..aku plak merantau ke tempat lain..bermastautin secara tak sengaja..ok skip part tu..nxt..
        Tahun ni bestday aku agak sempoi...since aku ni gila laut..so SAH present aku trip ke Tioman..last minit plan...ergh..tak dpt nk di gambarkan trip kali nie..best escape ever!!tq SAH..plannye 3hari 2mlm je..sudahnye jd 4hari 3mlm gara2 tertinggal ferry..tp redha je kena tinggal pun..hahah..kami mulakan perjalanan seawal jam 5 pagi utk smpai jeti ngam2 waktu feri...drive mengambil masa lbh kurang 5 ke 6 jam..mmg fun sgt as we love hitting the road..byk boleh borak..nyanyi..sambil menikmati sunrise..melalui kwsan2 yg hijau dan santekk sgt..bestlah..tak sedar pun dah 5,6 jam..tau2 dh sampai..sampai jer jety trus ke kaunter tiket..tggu lbh kurang stgh jam..feri pun smpai..perjalanan feri pula lbh kurang sejam setgh.lama jgk lah..tp feri yg selesa so tak terasa pun perjalanan tu..smpai jer Tioman..rasa nk jerit YAHO0O0O0!!!..mmg puas hadap laut kali nie..lepak kat hammock..mkn tepi laut..paling win,mmg tempah bilik betul2 hadap laut..so pagi petang siang mlm lah kau hadap laut kan..hehe...snorkeling plak private snorkeling..bot mmg bwk kami berdua jer..mmg rasa so very the VVIP sgt..haha.....mmg super best..again tq for this trip SAH....gmbr mcm biasalah haruslah byk..akukan ratu selfie..haha..tp mana yg sempat aku transfer jer la ok aku share kat sini..
ni mase mule2 smpai..yaho0o0..hello beach..im back!!

haa ni view dr bilik ktorg..amacam?jatuh cinta tak?ergh..i am!!
since skang gilakan workout..so workout pose is a must okeh..;-)
fefeeling flexible and balancing lah sgt time nie..
lagi..cobaan seterusnya..
masa nie snorkeling kali keberapa tah..bila ajak selfie pnye la payah nk selfie dgn ikan2 nie ha..sombong naw..

ikan ni kan dengki tau...bila aku yg nk selfie sorg2 dlm air..dtg plak dia nk menyelit..erghh..
test2..hello..mencari coverage..
finally kami berjaya selfie bersama ikan2 smbil fefeeling Duyong gitcheww..haha
sementara tggu feri utk blk..nilah hasilnya..
pose kt jeti sebelum blk..huks..huks..muka tak rela sebenarnye...xmo balikkkk.

        Tu cerita bestday trip..beberapa bulan lepas memory nie..astro call aku plak..rezeki aku lg..nk tahu rezeki apakah..tggu nxt entry ok..mak dah nantokslah uols..now dah almost 3am ok..subuh gajah lagi la aku nmpknya esk nie..hrp2 idok la yer..dh ler sensorang nie...oklah korang..iols sleep dulu..see u guys next entry ok..wassalam...


XOXO,
akusimerah...






 

Design by LyNn Easyanz