Sunday, December 30, 2007

hariku di umah..

Wrote by Lynn Easyanz at 10:51 AM 2 comments
arinie aku cuti...rehat umah jerr....xwat pe pun...ikutkan semester break dh mule lame dah..tp memandangkan aku yg wat2 rajin so..org lain cuti aku xcuti ler..padan muka aku kan...heeee...aku join satu kursus intensive programming...erm..best..byk yg aku blajo..btul2 berguna la kursus selama sebulan tuhh...alhamdulillah skang aku dh byk jgk tau pasal php n mysql nie....lebih kurang sminggu je lagi dah nak naik sem baru..abis dah cuti..huhu...kali nie result aku naik..syukur2 beb..huhuh..btambah smangat nk mula sem seterusnyer nie..heheh....
td parents aku kuar bawa adik2 gi beli perkakas sekolah..aku jer duduk umah kemas2 ape2 yg tak patut...heheh...lg pun aku malas follow...duduk umah rehat,lepak sorg2,angau sorg,tenangkan fikiran lg syok wooo...heheh..
bila aku free xde kejer mcm nie..mula la aku teringat benda2 yg tak sepatutnyer..tu yg tak suke kalo xbusy tuu...biar busy so dat aku xda masa nk pikir benda2 lamer tuh..huhu...
sedar tak sedar dh nk abis thn 2007 nie...jap ja masa berlalu skang nie...byk kenangan jd dlm thn nie..huhuhu....yg manis tu oklah but yg pahit tuhh..hopefully xberulang dah lerr..hidup harus pandang ke depan dh lepas nie xmo jd mcm sblm nie dah..huhu.setiap perbuatan ade balasan utknyer...
okah..no idea dh maaa nk merepek dlm nie...nk maghrib dh nie..aku nk get ready dulu..chaw;)

Saturday, October 13, 2007

a story about...

Wrote by Lynn Easyanz at 4:11 PM 2 comments
hari nie raya pertama utk thn 2007...dlm byk2 raya..raya thn nie la aku xseronok sgt...seronok ada dgn family tu mmg la..but..keseronokkan yg lain..yerla...thn nie tak balik raya kampung kt penang...raya kt kl ja..huhu..dh tu..byk benda yg aku blaja sebelum beberapa hari tibanya raya..huhu..sedey beb..tp tak reti dah nk feeling2...huhu...gua simpan dlm hati ja beb...yg pasti...kesedihan hari ini adalah utk kegembiraan di hari yg mendatang...harap2 sgt mcm tu lah...hukhukhuk...
erm...tak balik penang raya so tak dpt la pi umah tok cik..suppose selalu tiap kali raya 1st...adik beradik suma kumpul situ..have a lot of fun there..seronok..tp ada gak yg oritenya aku tak dpt pi sana...heheh..tak payah nk ngadap muka salah sorg adik beradik aku laa...tak tau pangkat apa depa nie aku tak tau nk panggil...main panggil nama ja...erm...gaduh dgn dia seingat aku thn 2005..huhu..sampai skang tak sembang2...tp dia dh pun minta maaf kat aku..cuma aku ja..keras hati...erm...mmg la..kalo diikutkan..settle dh..tp aku xbleh lupa dia ckp aku LESBIAN!!!...eee...geramnya aku...rasa tak da maruah ja masa cerita tu tersebar.rasa kotor!!rasa terhina sgt2!!..so..aku tak rasa boleh baik dgn dia mcm sebelum nie..huhuh...ops..dh lari topik rasanya..ok tukar balik
conclusionnya..raya thn nie mmg kurang serinya..ini komen bg diri aku,bg pihak aku,bg perasaan aku laa....raya thn nie byk buat aku sedih...terutamanyaa..thanks to 'u'.i'll never 4get everything..thanks a lot.....huhu...aku bila sedih aku suka nyanyi.sa dat i feel feel good.so org takkan tau aku tgh sedih sebenarnya.jd pada mereka2 di luar sana..kalo tgk aku tgh nyanyi pasni..paham2 je la tuuu....hehehe...wahahaah...miahahah.huhuhu...hihih..kehkehkeh..waaa...uwaaaa.....oklah..aku nk tido dulu..esok raya kedua..aku nk kena bangun awal plak coze we got a trip to cameron highland...huhu...wassalaaaaaaam..

Saturday, September 22, 2007

hari yg memenatkan dan puasa yg penuh dugaan..err..

Wrote by Lynn Easyanz at 3:29 PM 3 comments
smlm aku gi tido hostel.sj lepak dgn kwn2 n berbuka pose ramai2..gi bazaar ramadhan kt bangsar...then mlm lepak dgn 5rus n noni utk kami jlnkan aktiviti harian kami..anyam ketupat....actually bukan lah anyam sgt pun..sembang,cerite kisah2 lama..memory2 lame during kitorg diploma kt kedah dulu..huhu..miss those time very much..:(
then sahur pun kami lewat...bgn kol 4 lebih..pak cik cafe kt hostel tuh dh taknak masak..so..sahur dgn biskut la aku ngan noni...tp bukan sebarang biskut!!..heheh...biskut tiger tuuuuu...then..bgun tdo smula kol 10 lbh..heheh.aku,noni n 5rus trus siap gi midvalley...jln2...shopping xbyk mana pun...sj cuci mata..jln sampai la penat yg amat...dahaga yg tak tahan tuuu..dugaan tol puasa arini..huhu..then pas settle buang duit kt mid,kami trus gi mydin kt umah aku plak...kat sana jmpa mama.mama mai dgn sapuan n adik2..jln plak kt mydin..adoi...sabo je la..penat,penat n penat..huhu...noni n 5rus blk hostel..aku blk umah dgn mama...huhu...
pas ja buka posa mmg lega yg amat..hehe..td dlm kol 9 mlm..aku ada tgk satu cita kt astro..AN UNFINISHED AFFAIR...erm..ntah la...tp cita tuh menceritakan kisah yg mmg terjadi dlm penghidupan seharian kita...for me la...bukan nk mengutuk bukan nk mengeji..tp mmg dasar lelaki..sifat tak cukup dgn satu,menyakitkan hati pihak lain then lepas tangan!!..cakap tak serupa bikin la...!!!senang cita...dan utk pertama kalinya aku sokong watak jahat!!..eeee...!!!kill that man!!!...@#$%..huhuh...
so..apa lg yg nk cerita utk hari nie?rasanya cukuplah setakat ni sj dulu..aku pun dh lapo nie...maggi memanggil2 nama ku...'lama xmkn maggie..lapo maggie'(bak kata kwn aku syah,yg aku knal masa kami sama2 jd OC baru2 nie utk stdent2 baru..heheh)so...ADIOS AMIGOS BEBEH!!!....

Thursday, September 20, 2007

jom share..heheh...

Wrote by Lynn Easyanz at 2:33 PM 2 comments
salama'laik...pekabaw sumer..xde benda pun aku nk cite sgt..cume td ada member aku bg satu laman web nie...dia suruh aku tgk..then..dlm tgh tgk2 web tuh..ade la satu artikel ni yg aku tertarik skit dlm sume2...erm..so sj nk share dgn u all..check it out!!

CINTA...?????!!!!!!

BACA NIE...!!!! CTH MSG ORG BERCINTA YG KONONNYA IKUT "SYARIAT"...

1. A’kum.Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy

prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite leh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…


2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan
mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba wat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau..jg sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. Wak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, Wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk
jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq..

i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sapa saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk
awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl ayang.. bole ke? Awk pggl sy bi
ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks ayang..

love u.....

7. Yang. kekdang bi tgk ayang ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya ayang pkai apa je kan ..tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat ayang ni....hihihi..

8. Yang bi nak ayang tau, ayanglah segalanya utk bi, ayang la pmberi semangat utk bi...yang.....bi harap bi ngan ayang xde rahsia lagi ek..jgn risau..inikan
membuktikan bi caring..so jgn risau..k..yeye. .bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..

9. Ayang..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq
ayang.....

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg..abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm
hubungan..la iqra hafiddin..hehe. .sikit sikit je..kih3..

11. Hi ayang, watpe 2? Nk ckp sket..nape ayang bwk satu battalion nak jumpa abg?...ayang x caye kat abg eh.. huhu..

12. Ayang..kite jumpe k?..abg suka ayang pakai tudung yg abg beli tu..cam
wardina lak..bkn ayang x cntk..just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je..nnt jumpa nnt ayang bwk sorg dah la k..

13. Ayang..abg sory ngan apa jd td..abg trsentuh jari ayang td.. Tol gak ckp

ayang eh, trsentuh xpe..ter.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat ayang..

14. Tq jumpa td, ayang cntk la..Ololo..abg romantik sket pun salah ke?
Ske abg romantik ek? Hehe..Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn ayang cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite..ayang solat dah ke? Doakan abg
skali ek..miss u..

15. Ayang..just nk tanya..ayang cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh?
50% je...huhu..yang. .just nk tanya..rambut ayang panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat ayang tu.. Ayang..bg la gmbr
ayang special untuk abg yg pakai tudung td 2..Cntk nye ayang..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. ayang cintakan abg berapa ercent? Sepenuh hati??? Thanks ayang..love u too..

18. Ayang..da lame kita couple kan..xkan abg pegang tgn pun nak
marah.. ayang kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Ayang kata ayang cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya
ayang cintakan bg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA MAKSIAT

SEBENAR.....

PEGANG TANGAN->TERABE->TERSEDAP-

>TERLANJUR->TERBUNTING->

TERBUANG ANAK->TERKELUAR VCD LUCAH-

>TERMALU->TERTEKAN->TERSEKSA->TERBUANG-

>->->->-

JIKA INI BERTERUSAN, MUNGKIN TERBUNUH

DIRI....

SEMUANYA TER....

TER KE?????

JAWAB SENDIRIAN BERHAD, SEMUANYA

BERMULA DARI SMS BERBUNYI,**********hai, bole

sayer kenal....********

(ayat di atas td contoh msg, anggap no

itu stage stage untuk antum kearah....

ter....

berhenti sebelum, ter..... hmm.. )

Hmm..bestkan? So apa lagi..Renung

renungkan dan selamat beramal......

Monday, September 10, 2007

ARI KU YANG BUSAN DAN...

Wrote by Lynn Easyanz at 8:36 AM 0 comments
sunday..suppose cuti-cuti hjg mggu nie...sumer org kuar..jln2 ker,shopping2 ker...adoi bosan tol aku..terperap umah jerk...nk kuar asyik tak jadik...ada jer halangan..abis2...duduk umah dah tak da benda sgt..aku on9 jer tak abes2...tak pun tgk tv..layan lawaking...ehehe..best jgk..dulu memule kuar..aku la org yg slalu kutuk rancangan tuh..nk tiru senario kata aku..jgn harap la aku nk tgk..huhu..tp skang aku plak peminat setia rancangan tu bile arituh aku tertgk skit..skali layan beb!ape lagi..aku ni kan suke gelak..wakaka...wahaha..miahaha..heheh..hahah..hihi..ha..lebih kurang mcm tu ar...so,slalu jer tggu bile plak next episode..heheh..so ape lg..jgn lupa saksikan lawaking di astro prima..dan pada sesiapa yg berkesempatan,boleh la tgk rakamannya secara lgsg di NZ curry house(betul ke name tu aku eja ha?hemtam je la labuuu.)..tp,kat mane kedai tu ek..nnti aku carik...heheh...aku nk g tgk secara life..heheh..leh kenalan dgn johan,zizan n tauke..minat seyy...hahah...
mak ai..ape aku dh merepek nie...gi promote lawaking plak...ni kena mintak komisen nie!!nk kena call pihak astro ni..erm..ni la kalo dah kebosanan tahap cipan..huhuh...uwaaaaa...esk dh mula kelas balik!!..tak bleh tido lewat2 dah,tak leh nk ym lame2 dah..adoi..study2,assignment2,projek2,presentation2..uwaa...
tenson,tenson..huhuh...nasib la...inilah hakikat hidup seorg pelajar...moral of story ialah...hormati dan sayangilah org tua anda..erm...heheh..apalah..moral dgn cerita tak kena lagsung..oklah geng..aku stop sini dulu..kang merepek ntah ape2 la lg..huhuh...busannn..huhuh...ya salammmm...---LyNn04---

Saturday, September 08, 2007

BoRed..busan...

Wrote by Lynn Easyanz at 12:17 PM 0 comments
aduh...busan...arini pun xgi mana2 pun...spjg cuti tak g mana lagi ni..aduh..busan abes..plan nyer nk kuar la arini jap..skali plan tukar da..mak sue got a problem so,need to settle it..erm..so..duduk umah lg la jawabnya..huhuh...esk tak tau ler macam mane plak..nk kuar jgk..nk beli barang skit..dah lame tak shopping..heheh..erm..arini..huhu...missing someone ar..don't know y..huhu..i'm not suppose to feel like this anyway..huhuh....but the truth is..deep down in my heart..i do..i do miss someone..huhu..erm...ok...forget it...next topik...huh..aduh...arini dah friday...mggu depan dh mula kelas balik..aku byk lg keja tak siap nie..huhu..study utk test pas cuti ni pun belum lg..uhuks...riso-riso seyy...oklah...aku nk gi sambung wat keja aku...see ya;)

Friday, September 07, 2007

mid term break

Wrote by Lynn Easyanz at 11:03 AM 2 comments
wahh...lame tol aku tak update blog..tu pasal apis always perli aku..heheh...erm...so..ada mase terluang nie aku tulis ler ape yg terdetik dihatiku ketika ini..heheh..
nk mulekan dgn ape ek?skang nie aku tgh cuti..mid term break..erm..busan jgk..tak wat per pun kt umah...cuti pun mcm tak cuti..ari2 wat kerja yg berlambak-lambak lecturer bg..huhuh..so,better tak yah holiday..heheh...tp ape pun aku hargai cuti yg tak lame mane ni pun coze at least ade jgk mase aku nk rileks..huhuh...boleh tido lewat..teruskan dgn aktiviti-aktiviti aku.hehehe...
apa lagi ek..erm..yg pasti aku rindu nk blk kampung halaman aku ar..penang..lama dah tak balik..time family blk..aku plak tak bleh follow.ada kelas..huhu...rindu serindu-rindunya seyy...
erm...
so,oklah..disini jer dulu..no idea at all...byee.....

Friday, June 01, 2007

memories of u...

Wrote by Lynn Easyanz at 7:03 PM 2 comments
1 jun 2007....erm..hari ni cukup setahun ba yg tersyg kembali ke pangkuanNya...rindu btul kat ba...rindu dgn cita2 lawak ba..rindu dgn masakan ba..rindu dgn suma yg berkaitan dgn ba..even ijan bukanlah yg ba syg...huhuh..:(tp ijan tetap syg ba..dah setahun ba 'pi'......tp..ijan baru sekali ja ke kubur ba..itu pun masa hari ba dikebumikan..means that 1 jun 2006 thn lps...huhuh...ba..maafkan ijan..walaupun ba xsyg ijan..tp...lepas ja ba 'pi',byk kali ba hadir dlm mimpi ijan.don't know y.cuma dlm mimpi tu ba diam ja..mcm ada yg ba nk ckp..huhuh..ntah mcm mana la kubur ba skang nie...kami suma jauh..ada yg dekat boleh tlg tgk2kan pun xguna...mcm ba xdak anak laki ja..ijan marah betul kalo ckp pasal nie..eeeee......nk marah pun marah la..tp apa ijan ckp nie btul..tepuk dada tnya iman la!tp apa leh wat...suma dh terlmbat kalo nk betulkan pun.
ba...smoga tenanglah ba disana.......always love u...ba tiada ganti dihati ini.AL-FATIHAH utk ba....wassalam......

Saturday, April 28, 2007

erm......huhu..hari2 Aku

Wrote by Lynn Easyanz at 12:58 AM 7 comments
ai..lame tol aku tak post kat sini ek...erm...bukan ape..malas tol..ada jer yg nk kena edit..ni dah gmbr tak kuar..mls tol aku.....erm...ari ni jumaat..td balik kelas aku gi jmpa member lama aku jap kt kl sentral...but...tak tau la apa aku rasa...suppose aku hepy..but..jauh disudut hati..aku sedih..erm..dunno y...susah nk citer..so forget it.....:(apa yg aku nk ckp xleh nk kuar..susah..kekadang tensen gak.....i feel stupid rite now and don't know y...hate myself..sory to say that..ARRRRRGH.........!!!!!!!bye.........
 

Design by LyNn Easyanz