Friday, March 15, 2013

Underwater baby..AMAZING!!

Wrote by Lynn Easyanz at 12:39 PM
Assalamualaikum,
Salam Jumaat uols..hari nie biasanye yg keje pun tak rasa mcm keje dh pun ha..it's Friday Night yaw!!..boleh gitu?hehe..so termasuklah i ...tahap malas membuat kerja dh menguasai diri jadinya...berblog ajelah..
Plan utk mlm nie dh ade uols..nk gi swimming apa lg..hehe..hey cerita pasal swimming nie..kalau di kalangan kita nie mmg jarang-jarang sekali dgr underwater baby kan?kanak-kanak atau bayi yg boleh berenang atau bermain bawah air..btol tak?kalau luar negara,itu dah jadi antara satu kemestian untuk mengajar anak-anak mereka berenang sejak kecil lagi..am i right uols?

Tapi..ada jgk tau di negara kita nie underwater baby..haa..tgk video bawah nie :-


Anak SMS blajar berenang uols!!haa..bgskan dia?awal-awal dah biasakan baby dia dgn air..haruslah..

swimming bkn la sbb suka-suka jer uols..di samping ianya utk kesihatan dan kecergasan tubuh badan ia jgk adalah antara sunnah Nabi.. 

Rasulullah SAW bersabda, “Ajarilah anak-anak kamu berkuda, berenang dan memanah”
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Riadah sukan cara Rasulullah (saw) ok..so lepas nie nk gi archery laks kat Sunway Piramid,Subang Jaya..jom sape nk join!hehe..kuda plak?later kot..takut!!..haha..boleh?Kuda pun kat Putrajaya ade ha uols..so blh la..lps swim gi blajar kuda plaks..mau?haha..tamak kau..

so Jue,bile blh swim bersama?jom ler!we gonna have fun ok..silap-silap kang tak nak kuar dari kolam dah ha..hehe..

ok itu aje untuk entry kali nie..and uols plaks..ape plan hujung minggu ini?slamat berhujung minggu uols!!
Wassalam =D


bingkisan LyNn : berenang pun boleh buat diri kita menjadi berani selain dapat menguasai air uols..hebat  kan?


4 comments:

Kifli Mally said...

senaman seperti itu sngt penting sebb kebanyakan mereka ada swimming pool sendiri kat rumah so kalau anak mereka tu terjatuh kat dlm pool automatic dorang boleh terapung dengan sendirinya haha

Lynn Easyanz said...

a'ah btol jgk kan?patot la bsungguh ajar anak swim!haish..ko sjkan nok..baru mak yam nk promote swimming..haha..

shuhaida saad said...

ss pun xreti berenang. nanti anak ss, nak ajar dia berenang la. kalau maknya tenggelam dalam air, anak nya boleh tlg selamatkan :)

Lynn Easyanz said...

such a good idea @shuhaida saad ..hehe..bgs2..all the best on that dear..hehe

 

Design by LyNn Easyanz