Saturday, March 30, 2013

RULES you MUST follow

Wrote by Lynn Easyanz at 7:39 PM
Assalamualaikum,
Do you love your family?do you??????????if yes..this is the rules you should follow!!


MIND YOUR MANNERS..faham?faham tak?jgn fikir panas baran sendiri jer..apa org lain tak de perasaan?tak tau rasa marah?tak tau rasa sakit hati?ha?ha?jwb!jwb!fikir dulu la sblm bertindak..jgn nant menyesal kemudian hari..budi bahasa budaya kita..nyanyi sket..ngee :D

GUARD YOUR HEART...zikir,istighfar byk-bykla bila ada masalah yang perlu di atasi..selesai dgn berhikmah..jgn bercakap ikut nafsu..respect yourself...if you don't respect yourself don't expect others to respect you..so behave dear..

ok that's 2 rules yg i nak highlight..tp ke semua pun penting ok demi mencapai keluarga,sanak saudara yang bahagia..peace ;-)

akhir kata..renung-renungkan dan selamat berubah..haa..ustazah kau..ok tak?hehe..suddenly terasa nk bentangkan isu kekeluargaan plak..asyik public isu je kan..apasalahnya skali skala kan..btol tak?keluarga,sanak saudara adalah harta yang tak ternilai betul tak uols?so hargailah...
Wassalam..


bingkisan LyNn : api lawannya bukan api..biar org tak beradab jgn kita ikut skali..nanti tak ada bezanya kita dgn mereka nie...insyaAllah,mengalah bkn bererti kita kalah/salah..



2 comments:

pha is said...

insyaAllah, akan cuba follow rule tu.. hehehe

nice share..

Lynn Easyanz said...

good,good..same2lah kita yer..

 

Design by LyNn Easyanz