Saturday, January 12, 2013

H.U.T.A.N.G

Wrote by Lynn Easyanz at 2:11 AM
Assalamualaikum,
Sangat susah mencari masa untuk berblog skang nie..busy ape pun tak tau lah yang pasti busy ntah ape-apelah..hikhik..
Mungkin faktor idea kot..idea terlalu banyak sampai tak tau nak tulis apa..boleh gitu?
ok,terpanggil nk bercakap isu HUTANG..don't know why..uols ade HUTANG x?jgn tipu mostly for sure ada kan..hutang kereta contohnyer mcm i...tp itu ok lagi sebab kita ambil loan kan..so ade aturannye bayar bulan-bulan..(unless ade jgk yg tertunggak bulan-bulan tak bayar sampai kena tarik kereta..jgn gitu uols)..how about HUTANG sesama manusia?i mean dengan kawan-kawan or sanak saudara?dh langsai belum?if yes,good for you but if not..cepat-cepat langsaikan ok..sbb kita tak nak nanti mati kita susah..INGAT uols..hukum bayar hutang adalah WAJIB walau tak di tuntut oleh si pemberi hutang..tak berkat hidup nanti..
so why not sempena tahun baru nie make it as your azam?langsaikan hutang yang ada selagi mampu..
then baru fikir nak enjoy..tak best hidup nie kalau kita senang atas keperitan orang lain.betul tak uols?tak baik menzalimi sesama insan apatah lagi saudara kita..teguran sekadar saling ingat mengingati uols;-)
So far alhamdulillah i tak da berhutang dengan sesiapa seingat i lah but..i pun insan yang lemah kan...kadang tu terlupa,khilaf gitu...so if anyone out there rasa i ada HUTANG dgn uols..let me know ok..
oklah sama-samalah kita saling ingat mengingati yer..

Selamat Berhujung Minggu semuanya=D

Wassalam........



2 comments:

Sherlyanna Angiela said...

hi there.... visit u, done follow u too.... ^^

MizZ_AnN said...

hi dear...hehehe thanks menjenguk ke blog i yg dah berkarat tu...ahahahha..nway i dah follow blog u... don't forget to follow me back.. :)

 

Design by LyNn Easyanz