Monday, October 12, 2009

UNIKL's 6th Convocation(aku yg nyibuk)

Wrote by Lynn Easyanz at 1:00 PM
6:30am,alarm hp dh bunyik(coze last nite aku yg setkan)..keep it snooze n continue tido..ngantok lor..then kol 7:00am baru bgn mandi n solat subuh(perghh..subuh gajah again!!)..pas solat siap2 make up2 bg comei2(ahaks!!mcm ar comei pun aku nie..)..then kol 7:30am,apis dh blk(tggu apis blk keja coze nk guna keta dia)..alsmost 8:00am..aku gerak dr umah nk gi jemput kwn aku Ct...amik dia then gi isi minyak..straight trus gi amik kwn aku sorg lg,Hana..then trus pecut ke PICC gi tgk kwn2 konvo..(huhu..aku lmbt lg..thn dpan tuu..tumpang seronok kwn2 pun jd laa..)smpai PICC dlm kol 9:00am...then jmpa kwn aku sorg lg kt PICC,Syah..so skang dh berempat..sampai ja PICC kami pusing2 ushar setiap booth yg ada kt situ...byk bunga woo!!!..aku suka!!!tp xda sape pun nk bg aku..uwaa..mintak kt Ct,dah dia suruh aku beli gak bg kt dia gak(sama ja la tu Ct wei...mcm beli sndiri gak ar..xbeshh!!)..nk suruh Hana tak leh dah..budget dia kat 'marka' dia ja..ceit!..suruh Syah??haraaam...so aku menghayati ja la bunga2 yg ada dgn hati yg sedih dan pilu...satu lg yg watkan jiwa ku tertekan..Teddy Bear pun byk!!!favourite aku tuuuuuu..uwaa...(bg la kat aku satu wei..nak!!Teddy Bear katak pun byk wei..aku nak!!..nak!!)...lama gak la kami pusing2 booth then gi breakfast kt cafe sambil tgk kwn2 amik scroll melalui tv yg di pasang kt cafe..after a few hour...smbung jalan balik..coze Hana nk beli bunga kt 'marka' dia dh(aku aku as usual la..xda ka..uwaa)..then pusing2 booth lg..tup..tup..dh kol satu..aku pun gi surau solat dgn Ct..while Hana n Syah tggu kat cafe jap..pas solat aku nk Ct lak gi cafe,Hana n Syah lak gi solat..pas settle sume..budak2 dlm dewan pun dh kuar..apa lagi 'Pasar Seni' la jadinya PICC tuh..org penuh sana sini..aku n Ct lepak je la kt tepi2 while Hana n Syah dh sibuk dgn aktiviti masing2(Hana dpt 'marka' trus lupa kat aku n Ct..hampeh tol Hana..tggal kami terkontang-kanting mencari arah hidup..hehe)..actually aku cari Kak Syu!!..nk bergambar dgn dia tp dia sibuk..xjmpa lgsg..huhu..sedey tol..tgh lepak2 dgn Ct kt tepi2 tuh...ternampak gak Acap n family dia..dia trus meh kat aku dgn family dia..sempat la knal mak ayah dia n nenek sedara dia..then dlm kol 4(rasa2nya aku ngan Ct kot tutup PICC tuh..wakaka)...booth2 pun mula tutup dh aku n Ct pun balik..nasib tak sesat..hehe...sampai ja umah aku tukar keta bawa keta aku lak kuar coze apis nk pi keja..aku kuar gi Summit dgn Ct sj nk pusing2...solat asar kt Summit...kol 7 mcm tuh kami blk..gi hntr Ct dulu then aku trus blk...mandi2 n solat...then trus jer buka note2 SCM baru nk stdy...huhu..esk ada test SCM....uwaaa!!!so nie tulis blog pun coze malas nk stdy..mud rajin xsampai2 lg...nescafe ipah dh wat kan..hehe..jap lg sampai la mud tuh..hehe..so pada kawan2 yg konvo hari nie..HEPY CONVOCATION 2 ALL OF U OK;)...BEST WISHES 4 ALL OF U..cpt2 dpt keje n cemerlang di bidang masing2 yer InsyaAllah........so tu je kot...nk stdy dh nie..okeh..Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh...:)

--GaDiS KoNpIuS+SeDeY---

2 comments:

misTy said...

Sori la banyak2...
X dpt jumpa semalam...
Dah hilang arah....
Anyway,
Thanks for the wishes...
Tahun depan Yan lak Convo.

Noorlina Izyan said...

tu la Kak syu..sedey tol xdpt gmbo sama..

 

Design by LyNn Easyanz