Thursday, December 01, 2016

Nobody Perfect + Experience + People Change

Wrote by Lynn Easyanz at 2:10 AM
Assalamualaikum
       Haa..bila musim menulisnye mebuak-buak (betul ke penggunaannye disini?sigh..lantakk ler) maka kerap ler berblog gitcheww..hehe..
      Mcm aku nie mlm lah biasanye otak cargas berfungsi..nmpk sgt nk suruh Tahajjud kan..hahah..tp xjugekk sedar diri..ok tak pe..slowlylah kan..hehe..
     Post kali nie patutnye seperti yg di janji kan nk citer why astro call aku kan..tp mood nk cerita tu xde la mlm nie..so mlm nie jom sembang2 pasal kehidupan gitu..ha..general lah..
     Let  me start..lately aku byk jumpe dgn org yg bermacam2 ragam..thank for that sbb diorg byk mengajar aku dan bg aku peluang untuk jd manusia yg lebih baik day by day..alhamdulillah..
ada yg aku dh kenal lama..she more like a family for me..mmg saaaangat rapat..but then suddenly..pufff..everything change n she is totally change..jd someone yg saaaangat sombong..dan ego tak yah ckplah..kalo dulu masa ngam rapat pun mmg dah menggunung egonya..apatah lagi sekarang kan...huhu..sedih la bg aku..sbb tak sangka manusia berubah sebegitu sekali..to RET i hope u realize that i bkn nk buat musuh and i xhrp pun utk kita back like before..tp biarlah jgn bermusuh...hidup makin singkat kalau boleh musuh jgn di cari..teman biar bertambah...friend forever...if you know that im talking about u..pls change RET..i want the old u..buang2lah ego tu..tak salah merendah diri sesekali...belajar utk terima pendapat org dan bukan hnya ikut majoriti sendiri jer...pls RET..change..masih belum terlambat.....more the knowledge lesser the ego..lesser the knowledge more the ego..as simple as that..i wish u tahu ape patut u buat skang RET..clear the ego RET and see the world..
     Ok itu yg sombong dan ego..ada jgk yg aku kenal manis di depan di belakang hanya Tuhan yg tahu....ikhlas ke?tak tau nk describe about this one..perkenalan yg sekejap..erm..2 months plus kot..di awal perkenalan aku senang dgn N...silap aku tersalah langkah skit je..dia trus hukum aku..judge yg bukan2..herm..kadang aku rasa jujur sgt pun tak guna jgk..contoh mcm kes aku nie lah..sedey jgk sbb aku xnk hilang kwn mcm N..tp last jumpe N dia buat aku btul2 kecil hati lah..to N if u know that im talking about u..erm..i btul2 kecil hati dgn every single word that came out from your mouth during our dinner aritu..yea i know u berkias..and it is enuff for me utk faham ape yg u nk smpaikan..n this is to defense myself plak..secara logiknyalahkan N...if i betul nk betray u..i akan cerita pada u ke?u will show u that screenshot ke?cube u duduk dan fikir baik2..sbb secara jujur dan ikhlasnye i mmg xde niat nk betray u lgsg..im totally jujur dan ikhlas dgn u N..but ape boleh buat u decide utk jd mcm skang..even i tahu u salah tafsir dgn i..yet i still minta maafkan..sejujur dan seikhlasnye dgn u..from the bottom of my heart..tp u??endah tak endah jer kan..i dh mcm begging u jer for this relationship..so after that nite..thats it..im done..at least Tuhan tau ape yg jd..i wont ask for ur friendship anymore..NEVER..sekali u tak nak..now 10 kali i xnak..to N i harap one fine day u will realize with ur decision n i hope u make a good decision..
      Mcm2 kan ragam manusia nie..tp apa pun aku tak benci n tak marah pun diorg ni semua as i said before i thank them for coming into my life..you guys are both..blessing and lesson..byk lg but so far dua nie lah yg sgt bg impact pd aku skang nie....yg buat aku byk berfikir..

      Oklah masa dh time..HELLO DECEMBER...pls give me a precious gift ever!!Precious that i cant buy forever..amin..;)..good night lovely...


note : - home alone
          - SAH outstation
          - Cant sleep
          - Dlm bilik atas katil ;-)
          - Dh jam 2.13am

     

XOXO,
akusimerah

0 comments:

 

Design by LyNn Easyanz